Kwaliteitsvlees,
recht uit de wei

Als slagerij weten we perfect welk vlees we in de kuip hebben, Belgisch Witblauw van eigen kweek. Witblauw, ook wel gekend als Bleu Blanc Belge, is een typisch Belgisch runderras dat zijn naam dankt aan de witte vacht met een licht blauwachtige schijn.

Belgisch Witblauw herken je in een oogopslag. Het is een groot en vooral gespierd rasecht vleesdier, met een zeer zachte smaak. Het ras wordt genetisch gekenmerkt door de afwezigheid van vet. Kortom, Belgisch Witblauw is zeer smaakvol en mager vlees.

Al vier generaties lang worden de Witblauwrunderen gekweekt op de familieboerderij in Knokke-Heist. Peter, de broer van Hilde, zorgt al jarenlang voor de dieren en weet als geen ander wat ze nodig hebben. Hij kweekt en verzorgt de runderen dan ook op een gepassioneerde manier terwijl ze vrij kunnen grazen op de uitgestrekte weilanden. Je bent dus 100% zeker dat je kwaliteitsvlees op je bord krijgt, recht van de wei.

Benieuwd naar de runderen? Breng gerust een bezoek op onze familieboerderij te Knokke-Heist.