Courgetti met burrata, prosciutto en een sausje van zongedroogde tomaatjes

08.10.2022

Je hoeft geen professionele kok te zijn om goede combinaties in eten te kennen. Sommige dingen zijn gewoon heerlijk samen, zoals appels en kaneel of amandelen en chocolade. Wel, burrata en gedroogde ham is ook zo’n combinatie. Dit lekker Italiaans gerecht met de verse kaas en prosciutto zal je versteld doen staan.

Allereerst gebruiken we een overheerlijke burrata… Het perfecte ingrediënt om te genieten van een lichte lunch of avondmaal. Mozzarella met een romige binnenkant, gemaakt in Italië en ideaal voor al uw favoriete Italiaanse recepten.

Ten tweede een smakelijke kwaliteitsham uit Hongarije. Dit product is volledig natuurlijk, met 18 maanden droogtijd en een stevig aroma. Het is gezouten en vervolgens gedroogd tot perfectie. Met een flinterdunne textuur is dit vlees de perfecte lunch of diner op zichzelf, of als topping op je favoriete gerecht zoals wij het hier toepassen.

Een deel van de ingrediënten zijn verkrijgbaar in De Traiteur in Oostende en Knokke-Heist.

Ten slotte voegen we nog een aantal lekker smaakmakers toe aan het recept die je hieronder kan vinden.

Welke ingrediënten heb je nodig?
Voor 2 personen:

  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 10 half-zongedroogde tomaatjes, in stukjes + olie van de tomaatjes
  • 200 g passata
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el kappertjes (optioneel)
  • 1 handvol verse basilicum
  • 2 courgettes, in sliertjes. Je kan er ook voor kiezen om reeds voorgemaakte courgetti te kopen in de supermarkt.
  • 125 g burrata
  • 3 dunne sneden prosciutto
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Let's start!

  • Stoof de sjalot en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg de stukjes tomaat, passata, balsamico, kappertjes en een scheutje olie van de zongedroogde tomaten toe. Kruid met zwarte peper, zout en basilicum. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Doe olijfolie in een (wok)pan en stoof de courgetteslierten kort aan. Kruid met zwarte peper en zout. Let erop dat ze knapperig blijven.
  • Serveer de courgetti met de saus, burrata, prosciutto en werk af met basilicum en pijnboompitten.